Ролята на емоционалната интелигентност при вземане на решения

емоционална интелигентност

Хората, които са емоционално интелигентни, не елиминират емоциите от процеса на вземане на решения. Те елиминират емоциите, които нямат нищо общо с решението“.
проф. Коте, Университет на Торонто.

В предстояща среща на Клуба по ЕИ гр. Благоевград, ще потърсим отговор на въпросите свързани с начините за вземане на решения, пред които се изправяме в безкрайното лутане пред всекидневните ни избори на динамичната обстановка в която се намираме!

За повечето хора вземането на решение не е само аналитичен алгоритъм, а емоционален процес – лично участие, вдъхновение и отговорност.
Вземането на решения е и процес, който изисква много лични умения при избор от няколко възможни алтернативи. Нужен е аналитичен подход, както и психологическа устойчивост, за да се предприемат адекватни действия, особено когато решенията са в условия на динамика или непрекъснати промени.

Ролята на Емоционалната интелигентност при вземане на решения е ключова, тъй като емоциите, могат да пречат или подпомагат на този процес. Емоциите определено играят роля при вземането на решения, но от това “Какъв шоколад да си купите“, когато сте в магазина до това “Каква къща или кола да предпочетете“, има огромно значение. Човек е склонен да търси доводи, позитиви или негативи, тогава когато иска да подкрепи или отхвърли дадено решение.

Осъзнатото решение е най-доброто решение!
Ще разгледаме също и ролята на АДАПТИВНОСТТА при вземане на решение.

Заповядайте на онлайн срещата ни.
Водещи на презентацията и фасилитатор на срещата ще са Валерия Йорданина, координатор на Клуб по Емоционална интелигентност Благоевград, Елис Мустакли – Регионален Директор на Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност Благоевград .
Местата са ограничени до 100 посетители във виртуалната зала.

Кога: 24.09.2020 от 18:30 часа
Къде: Онлайн – от уюта на твоя дом.

За членове на Фондация за развитие на емоционалната интелигентност регулярните срещи на клуба са БЕЗПЛАТНИ.